ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


Flash Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ; ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΥ;






Άριστα αποτελέσματα σε σχέση με τα ύδατα κολύμβησης έχει να επιδείξει η Ελλάδα. Πώς γίνεται αυτό; ίσως να αναρωτιέστε. Κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. 

Το Μάιο του 2013 δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και πιο συγκεκριμένα από την Ειδική Υπηρεσία Υδάτων η έκθεση του 2012, η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης κατόπιν στατιστικής επεξεργασίας των μικροβιολογικών δεδομένων για την τετραετία 2009-2012 σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 και στο Παράρτημα Ι της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ.

Συνολικά, παρακολουθήθηκαν 2.155 σημεία εκ των οποίων τα 6 βρίσκονται σε εσωτερικά ύδατα και συγκεκριμένα σε λίμνες και τα υπόλοιπα 2.149 σε παράκτια ύδατα και προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

·         2.009 σημεία ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», εκ των οποίων τα 2 βρίσκονται σε εσωτερικά ύδατα και τα 2.008 σε παράκτια.

·         114 σημεία χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», εκ των οποίων τα 3 βρίσκονται σε εσωτερικά ύδατα και τα 110 σε παράκτια.

·         26 σημεία κολυμβητικά ύδατα χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας», εκ των οποίων τo 1 βρίσκεται σε εσωτερικά ύδατα και τα 25 σε παράκτια.

·         6 σημεία ως «ανεπαρκούς ποιότητας», τα οποία βρίσκονται σε παράκτια ύδατα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την έκθεση 2012, ενώ μπορείτε να συμβουλευτείτε το χάρτη της Ελλάδας για μια γρήγορη περιήγηση στην αξιολόγηση των υδάτων των ακτών της. 

Μπορείτε, επίσης, να αναζητήσετε την παραλία που σας ενδιαφέρει στο μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας

Για τον Πειραιά η παραλία της Φρεαττύδας  φαίνεται να έχει νερά εξαιρετικής ποιότητας, ενώ τα Βοτσαλάκια καλής ποιότητας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου