ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


Flash Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΜΥΡΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;;;;;;

Το διαβάσαμε και πολύ μας άρεσε, γι' αυτό και το αναδημοσιεύουμε:

10 σκέψεις που θα γεμίσουν τα φετινά σας Χριστούγεννα με ζεστασιά και γαλήνη



1. Ακόμα κι αν η ζωή δεν είναι τέλεια, τα Χριστούγεννα μπορούν να είναι έτσι κι αλλιώς γεμάτα όμορφες στιγμές.
2. Άγιος Βασίλης υπάρχει. Η δουλειά του είναι απλή αλλά έχει δύναμη: Διδάσκει παιδιά να πιστεύουν σε κάτι που δεν μπορούν να δουν ή να αγγίξουν. Διαβάστε αυτό το γράμμα μιας μαμάς προς την κόρη της και θα συμφωνήσετε…
3. Η στιγμή που βλέπεις τα παιδιά σου να ξυπνάνε και τρέχουν να ανοίξουν τα δώρα που τους έφερε ο Άγιος Βασίλης είναι από τις πιο όμορφες της ζωής. Απολαύστε την!
4. Νομίζω ότι καθώς μεγαλώνεις, η Χριστουγεννιάτικη λίστα σου μικραίνει και τα πράγματα που πραγματικά θέλεις για τις γιορτές δεν αγοράζονται με χρήματα. [via]
5. O Christopher Moore είπε: Τα παιδιά βλέπουν τη μαγεία γιατί ψάχνουν για αυτήν. Βρείτε κι εσείς τη μαγεία, φέτος τα Χριστούγεννα!
6. Και κουλουράκια και μπισκοτόσπιτα και κουραμπιέδες και μελομακάρονα  και καλεσμένοι και επίσημο γεύμα και τέλεια στολισμένο σπίτι και παιδικές παραστάσεις και ψώνια και χαρούμενοι και χαλαροί γονείς; Δεν είναι και τόσο απλό. Μετρήστε τις δυνάμεις σας και κάντε μόνο όσα αντέχετε. Καλύτερα λίγα και καλά παρά ΟΛΑ, αν πρόκειται να καταλήξετε να ξεφωνίζετε από τα νεύρα και την κούραση.
7. Θυμηθείτε τα Χριστούγεννα των παιδικών σας χρόνων. Ποιες ήταν οι καλύτερες σας αναμνήσεις; Τι γέμιζε την καρδιά σας; Τι έχετε κρατήσει; Αυτά είναι που αξίζει να επαναλάβετε…


8. Δημιουργήστε όμως και νέες οικογενειακές παραδόσεις. Κάποιες από τις δικές μας είναι το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, η βραδιά σινεμά με Χριστουγεννιάτικη ταινία, η βόλτα στο βουνό και το στόλισμα των δέντρων με pop-corn (let it snow, let it snow, let it snow ♬ ♬ )
9. Μην παρασύρεστε από το Pinterest. Μην παρασύρεστε από το Facebook. Μην παρασύρεστε από τα posts των άλλων bloggers. Μη νοιάζεστε τι κάνουν οι άλλοι και μη βιάζεστε να ζηλέψετε την τέλεια ζωή τους. Η τέλεια ζωή δεν υπάρχει. Κάντε αυτό που θα γεμίσει τη δική σας την ψυχή και μη νοιάζεστε τι κάνουν οι άλλοι. Το μεγαλύτερο like δεν είναι αυτό που θα πάρετε  στο Facebook. Είναι αυτό που θα πάρετε από τους αγαπημένους σας και ας μην το μάθει κανείς άλλος.
10. Αν ποτέ αισθανθείτε πιεσμένοι και στρεσαρισμένοι, κάντε αυτό: Βγείτε στο μπαλκόνι, κλείστε τη μπαλκονόπορτα πίσω σας και δείτε την οικογένεια και το σπίτι σας από απόσταση. Δείτε τα παιδιά σας να παίζουν δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δείτε τα όλα από μακριά, σαν παρατηρητές όπως τα έβλεπε ο Σκρουτζ στη Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Εισπνεύστε και εκπνεύστε. Με κάθε εισπνοή νιώστε ευγνωμοσύνη και αγάπη. Με κάθε εκπνοή αφήστε την ένταση να φύγει.
Και τα φετινά Χριστούγεννα θα γεμίσουν ζεστασιά και γαλήνη…
Πηγή: http://www.aspaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου