ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


Flash Calendars, Nature Calendars at WishAFriend.com

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ - RESPECTING DIVERSITY 2013 - 2014

Δεν ξέρω πώς συνέβη(προφανώς λόγω φόρτου εργασίας) και δεν είχα ανεβάσει τις δύο συμμετοχές - βίντεο που δημιούργησαν τα παιδιά του σχολείου μας για το φετινό διαγωνισμό ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό (Respecting Diversity 2013 - 2014). Ακόμη και τώρα, όμως, που το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού( bulling στα ελληνικά) εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, μπορείτε να τα απολαύσετε. Μπράβο, μπράβο , μπράβο στα παιδιά για τις ιδέες και τη συμμετοχή τους.

Ομάδα Antibulling 38 (Τσόντρι Χριστίνα, Μάριος Κουβαράς, Βαρθολομαίος Μιααηλίδης , Ραφαέλα Γκιοκρόσα, Ελένη Σύρμα Ρομέρο). Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το βίντεό τους.
  
 No bulling

Ομάδα Antibulling kids (Αγέρας Αντώνης,  Κρητικού Βαρβάρα, Πανάρας Αστέρης). Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε το βίντεο που ετοίμασαν.

 bulling

                                 Διαγωνισμός Respecting Diversity 2013 - 2014

«Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό»

Ο διαγωνισμός «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», το οποίο είναι κατά της ενδοσχολικής βίας και βασίζεται στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Απευθύνεται σε μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (10-15 ετών) σε όλα τα σχολεία εντός Ελλάδας.

Οι μαθητές, δουλεύοντας σε ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο ή μια παρουσίαση (σε Microsoft PowerPoint) και να εμπνευστούν από τις ακόλουθες αρχές:

• Αναγνώριση της Διαφορετικότητας: Ο εκφοβισμός αναπτύσσεται όταν δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε και να δεχτούμε ότι είμαστε διαφορετικοί.

• Όλοι έχουμε το δικαίωμα να μας φέρονται με σεβασμό και ευγένεια.

• Ισότητα Ευκαιριών: Όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα συμμετοχής.

• Κοινωνική Ένταξη: Αποδέξου με έτσι, όπως είμαι.

• Όλοι έχουμε το δικαίωμα να αναγνωριζόμαστε γι’αυτό που είμαστε.

• Μπορούμε να είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας.

• Επίλυση διαφορών: Μπορώ να λύσω τα προβλήματά μου συζητώντας με τους άλλους.

• Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λύνουμε τα προβλήματά μας ειρηνικά
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου